De mensen van voorbij, ze leven voort in het hart van hun geliefden. Rond en op Allerzielen zijn er elk jaar op verschillende plaatsen gedenkmomenten. Een mooie gelegenheid om samen stil te staan bij verlies, een kaarsje te branden. In Fryslân zijn er ook van die momenten.

afbeelding bij lichtjesavond Friesland

Berltsum

Zaterdag 27 oktober, 19.00 uur houdt Uitvaartvereniging De Laatste Eer een gedenkmoment op het kerkhof. Na een kort samenzijn in ’t Centrum met muziek, licht en ruimte voor je eigen bijdrage, bijvoorbeeld een gedicht of lied dat je aanspreekt, neem je het licht mee naar het kerkhof. Je mag je kaars bij het graf plaatsen. Wil je dat, neem dan wel een zaklamp mee. Je mag je licht ook bijzetten in het hart van liefde op de begraafplaats. De vereniging zorgt voor de lichtjes. Het gedenkmoment wordt afgesloten met chocolademelk in ’t Centrum en wie weet een goed gesprek. Meer informatie vind je op www.dleberlikum.nl.

 

Bantega

Vrijdag 2 november, de dag van Allerzielen of Lichtjesdag, ben je welkom op de begraafplaats van Bantega. Je kunt daar tussen 17.00 en 19.00 uur een lichtje zetten bij het graf van een dierbare. Begrafenisvereniging De Laatste Eer zorgt voor een glazen potje met een waxinelichtje. Bij slecht weer wordt het gedenkmoment verplaatst naar vrijdag 9 november. Houdt de website in de gaten: www.begrafenisvereniging-bantega.nl.

Lichtjesavonden 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *