Uitvaartvereniging Memento Mori Harkema haakte dit jaar voor de vierde keer aan bij de Wereldlichtjesdag, die de traditie getrouw de tweede zondag in december wordt gehouden. De respons op de uitnodiging was indrukwekkend. In het uitvaartcentrum kwamen ruim 250 mensen bijeen.

Wereldlichtjesdag uitvaartvereniging Harkema
foto Geert Huisman, Wâldnet

Voor ieder lag er een kaars klaar, aangeboden door Klooster grafmonumenten uit Wommels.

Froukje Wesseling sprak enige woorden, waarna de grote stoet te voet richting de sfeervol verlichte begraafplaats trok. De klok luidde om 19.00 uur; het moment dat de groep uitzwermde over de begraafplaats om de graven van hun geliefden met kaarsen te verlichten. Of, als hun dierbaren niet hier begraven werden, de lichtjes op de rotonde neer te zetten.

Bij terugkomst in het uitvaartcentrum was er gelegenheid voor het nuttigen van een kopje koffie, thee of warme chocolademelk en na te praten.

Druk bezochte Wereldlichtjesdag in Harkema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *