Tijdens de najaarsvergadering  van de Friese Uitvaartfederatie, afgelopen 22 november, ontving Uitvaartvereniging Trynwouden de Nardus Gedragscode. Aan Leen van Loosen (rechts), voorzitter van Nardus, de eer deze te overhandigen aan Hinne van Stralen en Bert Visser (links).

Van Loosen nam de gelegenheid te baat om de leden te informeren over de nieuwe Nardus-Norm, die in de plaats komt van de Gedragscode. Deze norm is een checklist die de vereniging helpt bij de verdere professionalisering van hun dienstverlening. Vrij vertaald: wat de doorsnee vereniging al jaren doet, krijgt met de norm een naam.

De Friese uitvaartverenigingen kijken terug op een ervaring van vaak meer dan 100 jaar. Midden in de plaatselijke mienskip weten ze als geen ander hoe ze hun overledenen op hun laatste reis begeleiden. Het ‘eigene’ van de vereniging, dat is iets wat nabestaanden erg waarderen.

Trynwouden ontvangt Nardus Gedragscode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *