Lid worden van een Friese Uitvaartvereniging

Lid worden van een Uitvaartvereniging die is aangesloten bij de Friese Federatie doe je makkelijk via deze site.

Laat je gegevens achter via het contactformulier. Je gegevens sturen wij door naar de vereniging bij jou in de buurt. Deze vereniging neemt contact met je op om je verder te informeren.

Ledenkorting

Een uitvaartvereniging is een vereniging waar je lid van bent. Het is geen verzekering. Je betaalt dan ook geen premie, maar contributie. Elke aangesloten vereniging bepaalt zelf

  • de hoogte van de contributie
  • de hoogte van de ledenkorting

Ledenkorting is het bedrag dat wordt verrekend met de kosten van de uitvaart. De ledenkorting dekt niet de kosten van een uitvaart. Als je zelf geen spaarpotje hebt, is een aanvullende verzekering die geld uitkeert bij overlijden een optie.

Er zijn ook verenigingen waarvan je lid kunt worden zonder dat je recht hebt op ledenkorting. Omdat de vereniging dan niet hoeft te sparen om jouw ledenkorting later uit te kunnen betalen, is de contributie een stuk lager.

Lidmaatschap 18-jarigen
Als je ouders lid zijn van een uitvaartvereniging dan ben je tot je 18e gratis lid van de vereniging. Wil je lid blijven dan betaal je vanaf je 18e contributie. Als je dit vanaf je 18e doet, dan heb je recht op de volledige ledenkorting.

Lidmaatschap op latere leeftijd
Natuurlijk kun je ook lid worden op latere leeftijd. Je kiest dan uit twee mogelijkheden.

  • Lidmaatschap met volledige ledenkorting.
    Afhankelijk van je leeftijd op het moment dat je lid wordt en de hoogte van de ledenkorting betaal je inleggeld.
  • Lidmaatschap met gedeeltelijke ledenkorting.
    Je betaalt contributie vanaf het moment dat je lid wordt. Bij overlijden wordt een percentage van de ledenkorting verrekend met de kosten van de uitvaart.