Terug naar Actueel

Helder inkijkje in digitale nalatenschap

Uitvaartactiviteiten Fryslan
Geplaatst op: 08 februari 2020
Een overledene laat sporen na. Ook in het digitale landschap. Maar hoe wis je die sporen? Wat kunnen de consequenties zijn als je er niets aan doet? Sander van der Meer van Digitale Nazorg komt erover vertellen in Marsum.
sporen in het zand

In dorpshuis Nij Franjum is hij dinsdag 17 maart te gast bij uitvaartvereniging Marsum. Om 20.30 uur is iedereen (leden en niet-leden) welkom bij deze interessante presentatie over dit uiterst actuele onderwerp.

Punten die Van der Meer aansnijdt zijn onder andere:

Sander van der Meer van Digitale Nazorg - i-Finish
  • Welke rechten heb je als nabestaanden op abonnementen, accounts en e-mails van de overledene?
  • Hoe zit het met de privacy na overlijden en wat kan of moet je zelf nu al regelen voor als je er straks niet meer bent?

Heldere tips zetten je aan het denken

De presentatie geeft je inzicht in de wet- en regelgeving, in de huidige mogelijkheden en in de digitale valkuilen. Het belooft een levendige presentatie te worden waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je aan het denken zetten.

Hier spreekt de digitaal forensisch specialist

Sander van der Meer is een ervaren digitaal forensisch specialist en runt het bedrijf Digitale Nazorg in Haarlem. Daarnaast is hij gastdocent voor uitvaartopleidingen en is hij regelmatig te horen en te zien op radio en tv. Met Digitale nazorg ondersteunt hij rechtmatige eigenaren om toegang te krijgen tot voor hen onbereikbare digitale gegevens op apparatuur of in de cloud. Regelmatig adviseert hij ook de Tweede kamer over items die zijn vakgebied raken.

Je hoeft er de Afsluitdijk niet voor over

De presentatie in Marsum biedt je een uitgelezen kans om je te verdiepen in dit meer dan actuele onderwerp.

De toegang is gratis, koffie en thee staan klaar. De presentie wordt mede mogelijk gemaakt door Afscheidscentrum Andringastate en gemeente Waadhoeke.


  • Wanneer: dinsdag 17 maart
  • Waar: Dorpshuis Nij Franjum, Franjumbuorsterpaed 12, 9034 GZ Marsum
  • Tijd: 20.30 uur (koffie staat klaar om 20.15 uur)
sporen in het zand

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip