Terug naar Actueel

Mogen wij ook eens eigenwijs zijn?

Nieuws
Geplaatst op: 02 oktober 2019
Wij zijn de Friese Uitvaartverenigingen: wij staan symbool voor De Krêft fan Mienskip. We zijn de parels in Fries Uitvaartland, van onschatbare waarde.
Eigenwijs

Doodgewoon goed doen we waarvoor we zijn opgericht: het verzorgen van de uitvaarten van onze leden. We zijn diep geworteld in de lokale mienskip, we zijn Betrokken, in de Buurt en Betaalbaar.

Bescheiden als we zijn, vallen we niet zo op. Tot de dood zich aandient. Dan komen we in actie en zijn we in woelig uitvaartland een betrouwbaar baken voor nabestaanden, vaak al meer dan een eeuw. Daar zijn we trots op. En soms, ja, dan zijn we zo eigenwijs om dat hardop te zeggen.

reddingsboei

Mienskip is wat door onze aderen stroomt

Ooit zijn we opgericht vanuit burenplicht en was je net als al je dorpsgenoten lid van de begrafenisvereniging. Natuurlijk, wij weten dat de wereld er anders uitziet dan 100 jaar geleden. We zijn meegegaan met de tijd. Het zijn niet meer betrokken buurtgenoten die uit liefde en genegenheid (noaberschap) hun naasten begeleiden op hun laatste reis.

Onze bodes (uitvaartverzorgers) zijn professionals met een groot hart voor traditie en dat in een eigentijds jasje. Nog altijd onderbreken onze dragers uit noaberschap hun beslommeringen voor een uitvaart. Zo stroomt door onze aderen de mienskip van weleer. Op vrijwillige basis besturen we onze verenigingen, maar we hoeven daarvoor geen winst te maken. In vergelijking met partijen die hun brood verdienen met uitvaarten, scheelt dat natuurlijk enorm in de kosten.

Eigenlijk is het heel simpel: lid zijn van een uitvaartvereniging is anno 2019 het meest logische lidmaatschap dat je je maar kunt bedenken.

Eigenwijs

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip