Terug naar Actueel

Meer maatregelen Coronavirus

Nieuws
Geplaatst op: 01 april 2020
Onze branchevereniging Nardus maakt deel uit van het bestuursteam Coravirus, samen met de andere brancheverenigingen in de uitvaartsector. Voor het meest actuele nieuws verwijzen wij naar de website van Nardus.

27 maart 2020

De overheid treft de volgende aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus.

Het is verboden om bijeenkomsten te organiseren echter voor o.a. uitvaarten is een uitzondering gemaakt. We kunnen nog steeds uitvaartplechtigheden organiseren indien het aantal personen onder de 30 blijft. Dit is exclusief het uitvaartpersoneel, de dominee, ouderling, koster, begraafplaatsbeheerder. Beperk dit aantal mensen echter tot het minimale.

De tweede voorwaarde is dat het mogelijk moet zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit zijn maatregelen die gecontroleerd kunnen worden en bij overtreding kunt u een stevige boete verwachten. Zie voor meer informatie https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals/postmortale_zorgverlening

Cruciale beroepsgroepen
Eindelijk duidelijkheid, de uitvaartbranche valt onder de cruciale beroepsgroepen. Zie voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/uitvaarten.

Verder lezen …

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip