Terug naar Actueel

Digitale erfenis onder de loep

Uitvaartactiviteiten Fryslan
Geplaatst op: 09 februari 2023
Dinsdag 4 april 2023 komt Sander van Der Meer van Digital Life Legacy naar Marsum om daar de digitale erfenis onder de loep te nemen. Het belooft een levendige lezing te worden die je aan het denken zet.
digitale erfenis onder de loep

Welke rechten heb je als nabestaanden op abonnementen, accounts en e-mails van de overledene? Hoe zit het met de privacy na overlijden en wat kan of moet je zelf nu al regelen voor als je er straks niet meer bent? Tijdens zijn presentatie geeft Sander van der Meer je een inkijkje in de wet- en regelgeving en de huidige mogelijkheden en valkuilen in onze digitale tijd. Een levendige lezing waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten.

De sporen van Sander van der Meer leiden naar de forensische opsporing. Tegenwoordig is hij onder andere gastdocent voor uitvaartopleidingen en is hij geregeld te horen en te zien op radio en tv. Vanuit Digital Life Legacy ondersteunt hij niet alleen nabestaanden bij toegang tot de digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data op apparatuur of in de cloud van de overledene, maar adviseert hij ook de Tweede kamer over deze items in nieuwe wetgeving.

Waar: Dorpshuis Nij Franjum te Marsum
Wanneer: dinsdag 4 april, 20.30 uur


Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Waadhoeke, Afscheidscentrum & Crematorium Andringastate, Van der Galiën Uitvaartverzorging en Faber Uitvaartzorg.

digitale erfenis onder de loep

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 165.000 leden: de Krêft fan Mienskip