Terug naar Actueel

Bantega onthult gedenkteken op begraafplaats

Nieuws
Geplaatst op: 09 november 2020
Op de begraafplaats van Bantega is maandag 2 november een gedenkteken voor stil geboren baby’s en te vroeg overleden kinderen onthuld. Het gaf de lichtjesavond ter gelegenheid van Allerzielen extra betekenis. De tekst op het monumentje van glas is veelzeggend: ‘Veel te kort in ons leven maar voor altijd in ons hart’.
onthulling monument Bantega

Het initiatief van deze mooie geste lag bij uitvaartvereniging De Laatste Eer in Bantega. Samen met de maker, Marten Molenaar uit Sneek, kwam het idee tot leven en uitvoering.

Pier Zijlstra en Alex Berger, twee jongens uit het dorp mochten het gedenkteken onthullen. Ze zijn niet zomaar gekozen. Piers tweelingbroertje Hendrik ligt op de begraafplaats, net als Alex’ oom, die stierf toen hij nog geen twee jaar oud was.

Voorzitter Jan Kroes van De Laatste Eer hield nog een korte toespraak en enkele kinderen maakten het moment compleet met het leggen van een witte roos bij het monumentje.

Dit alles tegen de achtergrond van een met potjes en waxinelichtjes sfeervol verlichte begraafplaats. Na het officiële gedeelte hadden bezoekers de mogelijkheid een lichtje bij het graf van hun dierbare te plaatsen.  

Terugkijkend concludeert Anneke Berger, de secretaris van de vereniging, dat het een mooi en emotioneel moment in de tijd was en de lichtjesavond volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

De foto is gemaakt door Johan Westenbroek.

onthulling monument Bantega

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip