Terug naar Actueel

Lichtjesavonden 2021

Nieuws
Geplaatst op: 18 oktober 2021
Rondom Allerzielen worden op verschillende begraafplaatsen Lichtjesavonden georganiseerd. Om je geliefde te gedenken kun je bijvoorbeeld terecht in Bantega of Berltsum.
allerzielen - lichtjesdag

Bantega

De uitvaartvereniging in Bantega houdt dinsdag 2 november voor al weer de 4e keer een Lichtjesdag om overleden dierbaren te herdenken, door een lichtje bij het graf te zetten. De vereniging zorgt voor potjes met waxinelichtjes. Bezoekers zijn welkom van 17.00 – 18.30 uur op de begraafplaats van Bantega.

Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar een alternatieve datum, houd daarvoor de website in de gaten.

Strooiveld

Er komt een asverstrooiplek op de begraafplaats van Bantega. De vereniging heeft een vlinder laten maken om deze plek aan te duiden. Op 2 november om 17.00 uur wordt de strooiplek daarmee dan onthuld voor de bezoekers van Lichtjesdag en belangstellenden. We nodigen iedereen uit om er bij te zijn op Lichtjesdag.

Bestuur De Laatste Eer Bantega


Berltsum

In Berltsum zijn belangstellen welkom bij de Lichtjesavond, zaterdag 30 oktober tussen 18.30 – 20.00 uur op het kerkhof. Zo’n 500 kaarsjes staan te wachten om hun gloed te verspreiden. Het bestuur zorgt voor de kaarsjes. Ieder die dat wil kan er aansteken en bijzetten op het graf van zijn of haar dierbare of als er geen graf is, bijzetten in het verlichte hart. In ’t Centrum ben je bij deze gelegenheid ook welkom om een kopje koffie/thee te drinken, dat wordt aangeboden door de Protestantse Gemeente Berltsum.

Graag tot ziens,

Het bestuur van De Laatste Eer Berltsum


allerzielen - lichtjesdag

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip