Terug naar Actueel

Nabestaanden machtiging voor digitale aangifte

Nieuws
Geplaatst op: 13 november 2021
Met een speciale nabestaandenmachtiging kan een nabestaande (erfgenaam, executeur of vereffenaar) sinds kort de belastingaanslagen van de overledene digitaal afhandelen.
plaatje bij nabestaandenmachtiging

De gemachtigde stapt als het ware in de schoenen van de overledene en kan alles doen wat de overledene ook kon doen op het gebied van aangiften, bezwaren et cetera. De Belastingdienst maakt zo een snellere en overzichtelijkere afwikkeling van praktische zaken na een overlijden mogelijk.

Het systeem is nog in ontwikkeling, maar al sinds 28 september 2021 functioneel. De ervaringen die aan de hand van het gebruik worden opgedaan, helpen bij het verfijnen van het systeem. Het feit dat de ingelogde gemachtigde nu nog met de naam van de overledene wordt aangesproken, moet op dit moment nog voor lief worden genomen.

Blijven en/of blijken de ervaringen in de loop van 2022 positief dan gaat de Belastingdienst meer ruchtbaarheid geven aan deze mogelijkheid, maar deze kan nu alvast worden aangevraagd. Dat kan via de site van de Belastingdienst.  

plaatje bij nabestaandenmachtiging

Betaalbaar - Betrokken - in de Buurt - Professioneel

Samen tellen onze verenigingen circa 150.000 leden: de Krêft fan Mienskip